Børnehænder i sanden

Den første tid med et spædbarn

Sundhedsplejersken besøger den nybagte familie i hjemmet kort tid efter fødslen.
  • Førstegangsfødende får tilbudt 6 besøg fra barnets fødsel indtil barnet fylder 8-10 måneder. Førstegangsforældre tilbydes undervisning i Furesø Familieliv, hvor sundhedsplejersken opfordrer mødrene til at danne netværk via mødregruppe.
  • Andengangsfødende får tilbudt 5 besøg fra barnets fødsel indtil barnet fylder 8-10 måneder. Alle mødre får tilbudt 3 undervisningsgange ved sundhedsplejerske i mødregruppe.

 

Husk at skrive dit barn op til daginstitution efter fødslen. Det gør du elektronisk via borger.dk og din nem id. Der findes også en engelsk udgave via lifeindenmark.borger.dk

Link til pjecer fra Libero om fx søvn, amning, bedsteforældre m.m. www.libero.dk.

colourbox531049 baby mødregruppe jpg
» Aktiviteter med dit barnMangler du ideer til, hvad du og dit barn skal lave i din orlov - så få lidt inspiration her!
Tilbagelænet ammestilling
» AmningMælken dannes allerede under graviditeten, og den er der lige fra fødslen. Den første mælk kaldes råmælk eller colostrum. Den er særlig rig på antistoffer mod sygdomme, og den er let fordøjelig og sætter gang i afføringen.
Familiens bog om barnet
» Elektronisk journalLæs din sundhedsplejerskes notater on-line på sundhedsvejen.dk. Du får udleveret din adgangskode ved første hjemmebesøg.
Ked af det?
» Reaktioner på at blive forældreMange nybagte mødre føler sig få dage efter fødslen triste og urolige. Det kaldes en efter fødselsreaktion. Det vil ofte gå over efter kort tid, men det kan være en god ide at tale med din sundhedsplejerske om det, specielt hvis det trækker...
Baby
» Motorik og udviklingStimuler din baby med bevægelse og leg - det er godt for motorikken og sanserne. Det er gennem bevægelse og sanserne, at de opdager verden.
Spædbarn
» MødregruppeMødregruppe er et tilbud til alle flergangsfødende.
Nyfødt holder i hånd
» Tidlig opsporing og tidlig indsatsFuresø Kommune samarbejder med Socialstyrelsen om at arbejde med "Model for tidlig opsporing" i sundhedsplejen, dagpleje og daginstitutioner.

 
Sidst opdateret 05. juli 2016

» Kontakt

Sundhedsplejen Furesø

Farum Kulturhus
Stavnsholtvej 3
3520 Farum
Tlf.: 72 35 56 95
Sundhedsplejerske@furesoe.dk
(Sikker postkasse)

 

Åbningstider:

Kontakt en sundhedsplejerske
mandag til fredag kl. 8-9
Kontakt kontoret 
mandag til fredag kl. 8-12
Download Adobe Reader
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.